Licza pod pierwiastkiem jest równa
LAma: 3{3*{9*{9}}} .Mam problem z bb code wiec zapisze to słownie 3*i teraz pod pierwiastkiem
wszystko dalej czyli 3*kolejny pierwiastek 3 stopnia z 9 a pod tym pierwiastkiem jest jeszcze
kolejny pierwiastek z 9
19 lut 19:26
Dominik: serio myslisz, ze ktos to zrozumie?
19 lut 19:29
krystek: zastępujesz pierwiastek potęgą o wykładniku wymiernym
ponieważ zapis jest nieczytelny pokażę na prostym przykładzie
√33√9=(3*3√9)12=(3*913)12=
19 lut 19:39
LAma: spokojnie Domino człowiek na błędach się uczy : 3√33√9√9
19 lut 19:49
LAma: dodam że drugi pierwiastek obejmuje kolejny
19 lut 19:56
Beti: 3√33√9√9 = 3√33√27 = 3√3*3 = 3√9 = 3*3 = 9
19 lut 20:03