matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm oblicz
Mysliciel:
2 log1/2 x = log1/2 6 + log1/2 24 x>0 a dalej
moze ktos pomóc
z tym przykładem jest problem
19 lut 19:13
Eta:
założenie: x>0 log
1/2
x
2
= log
1/2
(6*24) x
2
= 6*4=144
x=12
v x= −12 −−− odrzucamy
19 lut 20:54