dwie całki [studia]
wizzleman: ∫√(1−x)/(1+x)*dxx
∫x2/√1−x2*dx
proszę o pomoc!
19 lut 18:52
huehuehue: nareszcie dzisiaj jakies calki zaraz cos wymodzimy
jakies sugestie ?
co do drugiej to proponuje zrobic przez czesci gdzie u=x2 u'=2x v'=U{1}{√1−x2) v=arcsinx
19 lut 19:21
jaosj: chyba nie stary
19 lut 20:02
jaosj: ale mogę się mylić
19 lut 20:02
jaosj: nikt nie jest nieomylny
19 lut 20:02
jaosj: chyba, że Galileusz. ale on już nie żyje
19 lut 20:03
jaosj: Siwy zaraz Ci zrobi
19 lut 20:04
Siwy: tak, robię.
19 lut 20:05
Siwy: albo nie, nie umiem
19 lut 20:05
Siwy: mogę pograć w kropki, albo szachy
19 lut 20:06
Siwy: Mam trudniejsze rzeczy do roboty niż jakieś całki.
19 lut 20:06
Siwy: i inne gry na myślenie
19 lut 20:06
colo: W pierwszym proponuje zrobić podstawienie: u=1−x/1+x i z tego dość ładnie wyjdzie, ale przyznam
szczerze, że jest trochę zabawy
19 lut 20:25
.: jesteś kretynem.
19 lut 21:58