matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza
renta:
oblicz granice ciągu :
−8
n−1
a
n
=
7
n+1
19 lut 18:48
huehuehue:
−8
n−1
−8
n
1
1
−8
n
lim n→
∞
=
*
=
*
=
7
n+1
8
7
n
7
8*7
7
n
1
−8
n
limn→
∞
=−
∞
63
7
n
19 lut 19:08