matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz piata potęgę
Marta:
kwadrat pewnej liczby jest równy 1, a sześcian tej samej liczby jest równy −1. Piąta potęga tej liczby jest równa ?
19 lut 18:45
Dominik:
x
3
= −1 ⇒ x = −1 x
5
= −1
19 lut 18:46
krystek:
a
5
=a
2
*a
3
=1*(−1)=..
19 lut 18:47