matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaką liczbę należy wpisać w puste pole ?
Marta:
Wyniki w tabeli obok powstały na skutek zwiększenia iloczyny liczb znajdujących się w szarych polach o pewną, tę samą liczbę. Jaką liczbę należy wpisać w puste pole?
19 lut 18:37
kasia:
58
12 mar 13:03
basia:
20 mar 17:30
ola :
56
7 kwi 15:37
...:
60. 2*4=8 12−8=4 2*8=16 20−16=4 4*7=28 32−28=4 8*7=56 56+4=60
21 gru 10:57