oblicz obwód
Marta:

Pole figury przedstawionej na rysunku obok jest równe 180. Ile wynosi obwód tej figury ?
19 lut 18:28
Mila: Jeśli tam są kwadraty, to:
180:5=36
a2=36 pole jednego kwadratu
a=6 bok kwadratu
dokończ
19 lut 18:37
Marta: hmmm
19 lut 18:43
Krzysiek: policz ile jest takich bokow a=6cm wiec albo dodaj po kolei tyle 6 ile jest bokow ,lub pomnoz
6cm przez ilosc tych bokow i masz obwod figury
19 lut 19:25
Mila: Marto, z której jesteś klasy? Może nie rozumiesz co to obwód figury?
19 lut 19:34