prosze o pomoc;D
;D: Wykonaj mnozenie odpowiedz podaj w najprostszej postaci
19 lut 17:59
Dominik: jakies pomysly?
19 lut 18:00
;D: | x2 | | x2−25 | | x*x | | (x−5)(x+5) | |
| |
| = |
| * |
| |
| x2+5x | | (x−5)2 | | x(x+5) | | (x−5)(x+5) | |
19 lut 18:06
Dominik: (x − 5)2 = (x − 5)(x − 5) a nie (x − 5)(x + 5)
19 lut 18:10
;D: ja mam taki wzor
19 lut 18:12
Dominik: jaki wzor?
x2 = x * x
a2 = a * a
(a − 4)(a − 4) = (a − 4)2
wiesz czym jest potega?
19 lut 18:12
;D: no wiem
19 lut 18:13
;D: ok juz wim o co chodzi

_
19 lut 18:15
Dominik: to co ci wychodzi?
19 lut 18:17
19 lut 18:31