Błagam o pomoc!;)
xxx: wielomian W(x)=(a2 −a−2)x4+3x3−2x+3 jest wielomianem stopnia trzeciego dla
19 lut 17:43
Dominik: dla a2 − a − 2 = 0
19 lut 17:43
xxx: mam odpowiedzi muszę uzasadnic a)aεR b) a∊R\{−1,2} c) a∊{−1,2} d) a∊R\{0}
19 lut 17:47
Dominik: umiesz rozwiazywac rownania kwadratowe?
19 lut 17:48
xxx: tak czyli bedzie odp d?
19 lut 17:49
xxx: ok juz wiem dzieki
19 lut 17:50
Dominik: sugerujesz ze jesli w rownaniu a2 − a − 2 = 0
wstawie jakakolwiek liczbe ze zbioru liczb rzeczywistych oprocz zera to dostane zero? liczyles
to w ogole?
19 lut 17:50