pomocy
Thomas Junior III: NA JUTRO
Samochód przejechał 180 km, jadąc ze stała prędkością.
Gdyby jechał z prędkością o 30 km większą to czas przejazdu skrócił by się o godzinę.
Z jaką prędkością jechał samochód?
19 lut 17:04
olcha: 64km/h
19 lut 17:04
Thomas Junior III: Ale obliczenia by się przydały
19 lut 17:09
Dominik: t − czas
v * t = 180
(v + 30)(t − 1) = 180
19 lut 17:14
Thomas Junior 3: i DALEJ?
19 lut 17:18
Dominik: umiesz rozwiazywac uklady rownan?
19 lut 17:18
stefan: dalej wyliczasz sobie np t z równania v*t=186 i postawiasz do drugiego równania
19 lut 17:20
Thomas Junior 3: CE CE RECE
19 lut 17:24