pochodna tego ile wynosi ?
matttejko: √3x+7
19 lut 17:02
asdf: duzo − daj obliczenia..
19 lut 17:02
matttejko: pochodna tego ile wynosi?
19 lut 17:03
19 lut 17:03
matttejko: wielkie dzieki
ale nie wiem skad to wziąłes
19 lut 17:04
asdf: spoko, policzylem pochodna, daj wlasne obliczenia to Ci powiem
19 lut 17:05
matttejko: ogolnie to mam całą pochodna do wyliczenia taką :
1/√3x+7
19 lut 17:09
matttejko: jak zapisujesz kreskę ułamkową?
19 lut 17:09
asdf: U {ddd} {xx}, bez spacji wygląda tak:
skorzystaj z tego:
| | 1 | |
(√x)' = |
| , tutaj masz funkcje złożoną, dla innego przykładu: |
| | 2√x | |
| | 1 | |
(√2x)' = |
| * (2x)' = .. |
| | 2√2x | |
19 lut 17:12