Zadanie z funkcji linowej pilne !
Nie rozumiem !!: Dana jest funkcja liniowa z parametrem m. Wyznacz wartość paramertru m dla którego miejscem
zerowym jest podana obok liczba.
f(x)=(l m − 13l)x + 1
f(−9) = 0
zadanie zrobilam ale nei wiem czy dobrze potrzebuje odpowiedzi
19 lut 16:27
Dominik: pokaz co zrobilas
19 lut 16:28
Nie rozumiem !!:
0=(l m − 13 l) * (−9) + 1
−1=l m − 13 l * (−9)
19 =l m − 13l
m=29 m=49
19 lut 16:33
Nie rozumiem !!: wiec?
19 lut 16:40
stefan: jest dobrze
19 lut 16:42
Nie rozumiem !!: no!
19 lut 16:43