matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma. :)
ann:
Sprawdzi ktoś mi czy dobrze zrobiłam? Z góry dziękuje.
Rozwiąż nierówność: 2x
2
− 3x −2 ≤ 0 a=2 b= −3 c= −2 Δ = 25 pierwiastek z delty 5
1
x
1
= −
2
x
2
= 2
1
narysowałam wykres i wyszło mi że będzie tak : x ∊ < −
; 2>
2
19 lut 16:22
think:
wszystko się zgadza
19 lut 16:24