matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Malwina:
Rozłóż wielomian W(x)=x
5
−14x
3
+45x na czynniki stopnia możliwie najniższego
19 lut 16:20
Dominik:
W(x) = x(x
4
− 14x
2
+ 45) = x(x
2
− 9)(x
2
− 5) = x(x − 3)(x + 3)(x −
√
5
(x +
√
5
)
19 lut 16:27
Klaudia :
5 cze 13:05