matematykaszkolna.pl
wyznaczanie najm lub najw wartości :) memelcia: wyznacz najmniejszą lub największą wartość ( o ile istnieje) : a) y=3x2−6x+2 emotka
5 sie 18:10
Basia: Funkcja kwadratowa y=ax2+bx+c osiąga wartość najmniejszą dla a>0 (nie ma wtedy wartości największej), a największą dla a<0 (nie ma wtedy wartości najmniejszej). Tą wartością jest yw czyli rzędna wierzchołka paraboli.
 −Δ 
yw =

4a 
5 sie 18:16
Eta: Kiedy funkcja kwadratowa osiąga max,( wart. największą) a kiedy min. ( wartość najmniejszą) od czego to zależy? ( jakie jest wówczas położenie wykresu ( paraboli) czekam na odp:
5 sie 18:19
Eta: Oo,, i po ptokach
5 sie 18:19
Basia: Eta warczy !
5 sie 18:23
Eta:
5 sie 18:24
Basia:
5 sie 18:26
Eta: emotka
5 sie 18:33
Basia: Dobra wiadomość! Patrycja czyli DwieKropki dostała się (po odwołaniu) na swój wymarzony WAT i od 28 sierpnia będzie przez miesiąc rekrutem. Utrzymujemy kontakt mailowy. Właśnie do mnie napisała.
5 sie 18:39
Eta: Rzeczywiście miła wiadomość . Pogratuluj Jej ode mnie.( o ile mnie kojarzy) To świetna dziewczyna( na tyle co pamiętam) da sobie z pewnością radę .
5 sie 18:44
Eta: Ciekawe jak Mickej? .... jak narazie nic nie pisze.
5 sie 18:45
Basia: Mickej pewnie na wakacjach. W lipcu kilka razy zaglądał na forum, ale to było przed ogłoszeniem wyników rekrutacji. Gratulacje przekażę. Na pewno Cię pamięta.
5 sie 18:56
Basia: Patrycja oczywiście. Chociaż Mickej na pewno też.
5 sie 18:57
Eta: emotka
5 sie 18:57