matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
albert:
Wykaż,że liczba a=3 do 27ej + 3 do 29ej jest podzielna przez 30.
19 lut 16:05
Licealista:
Zapisz poprawnie. 3
2
7
+3
2
9
=k 30*x=k ...
19 lut 16:13
Mati_gg9225535:
3
27
+ 3
29
= 3
26
(3 + 3
3
) = 30 * 3
26
19 lut 16:13