wyznacz dziedzine
;D: Wyznacz dziedzine
x2+2x rozne 0
19 lut 15:27
krystek: Wiesz co piszesz?
19 lut 15:28
19 lut 15:29
Dziabong: x2+2x ≠0
x(x+2) ≠ 0
x≠0, x≠ −2
D = R \ {0,2}
19 lut 15:29
asdf: x2 + 2x = x(x+2)
19 lut 15:30
Dziabong: Tam miało być D = R \ {0,−2}
19 lut 15:30
Dominik: @Dziabong, D = R, ty rozwiazales nierownosc.
19 lut 15:31
Dziabong: No tak ... Taki babol ...
19 lut 15:33
asdf: @Dominik
Gdzie ty tam widzisz nierówność?
19 lut 15:38
Dominik: x2 + 2x ≠ 0
tutaj
19 lut 17:53
;D: to bd x≠ −2?
19 lut 17:54
Dominik: spojrz na post krystek 15:29, a najlepiej przepisz CALA tresc polecenia.
19 lut 17:57