?
Patryk: 1−x+1/x−x2/2+1/x2−x3/4=−3
dlaczego x=3/2 anie 2/3 ?
19 lut 15:16
krystek: o co pytasz?
19 lut 15:17
Patryk: rozwiązałem równanie ale wynik mi się nie zgadza
19 lut 15:18
Patryk: −1<1/x<1 dziedzina czyli x∊(−∞;−1)u(1;∞)
oraz −1<x/2<1 o tym zapomniałem ?
19 lut 15:19
krystek: A gdzie to równanie?
19 lut 15:21
Patryk: czyli 3/2 należy do dziedziny ? a 2/3 nie ?
19 lut 15:21
Patryk: w pierwszym poście
19 lut 15:21
Patryk: tam zabrakło ..−x3/4....=−3
19 lut 15:22
asdf: Jak to fajnie wrzucać niekompletne zadanie i sie pytac gdzie jest błąd...leń..
19 lut 15:22
krystek: @asdf Może ma cos wspólnego z jasnowidzeniem i mysli ,że wszyscy posiadaja tę zdolnośc.
19 lut 15:26
asdf: dokladnie
19 lut 15:26