matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość odcinka
Miki:
Witam, mam długość odcinka A i B, lecz nie mam ich współrzędnych. Jak policzyć długość C?
19 lut 14:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
2
+ c
2
= d
2
b
2
+ c
2
= e
2
(a+b)*c
d*e
=
2
2
układ trzech równań z trzema niewiadomymi rozwiącujesz
19 lut 14:50
Miki:
Dziękuję.
19 lut 15:12