matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile jest drzew w sadzie?
Kora:
stosunek gruszy do jabłoni 5:11 liczba wszystkich drzew = z => 80<z<110 Ile jest drzew w sadzie?
19 lut 12:02
konrad:
z=5x+11x z=16x 80<16x<110
80
110
<x<
16
16
5<x<≈6,9 ⇒ x=6 16*6=....
19 lut 12:07