matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory
Grander:
−b−x
b+1
Sprawdź, czy obliczając a z równania
=2a+b, b≠ −x, otrzymamy a=
.
b+x
2
4 sie 21:41
tim:
Granderze... Podpowiadam: − b − x = −(b + x)
−a
= −1
a
4 sie 21:46
tim:
Coś swita?
4 sie 21:49