Ciągi
Pola: Hej ! Mam pytanko

obliczam właśnie zadanko z ciągów i mam podany ciąg o wyrazie
b
n=3n−1
A poleceniem jest podanie współrzędnych dwóch punktów, które należą do wykresu ciągu. Czyli
muszę przyrównać całość do zera, tak ? Czy może podstawić za n zero? Tylko, że to da mi jeden
punkt ...
4 sie 19:48
Eta:
Witam

n∊N+ więc podstawiając za n = 1 , 2, 3, 4,.....
otrzymasz:
dla n=1 b
1 = 3*1 −1 = 2 punkt: ( 1,2)
n= 2 b
2= 3*2 −1 = 5 ( 2,5)
itd........
4 sie 19:55
Pola: aa to o to chodziło !

dziękuję, teraz już wszystko jest jasne !
a ja kombinowałam i utrudniałam sobie życie
4 sie 20:01
Eta:
4 sie 20:03