Równanie prostej stycznej
Maria: Oblicz równanie prostej stycznej do funkcji f(x)= arcsinx w punkcie x0=
√3/2Pomoże ktoś?
Ogólny wzór znam proszę tylko żeby ktoś policzył i wynik wstawił zebym sprawdziła

To
| | 3x − 2 | |
pierwiastek 3/2 powino wyglądać tak |
| 2 na dole u góry pierwiastek 3 |
| | 2x + 1 | |
Hwdtel i Zen64:
To "help" to w związku z tym że bandziory tv bezkarnie grasują po internecie?
A jeśli chodzi o zadanie:
Jeśli równanie prostej ma być postaci y=mx + b to:
| | √3 | | √3 | | {p3} | | {p3} | |
m=f'( |
| ), b=f( |
| ) − |
| f'( |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
[C[Kitajew]−jak wyjebiesz te totalnie zdemoralizowane psie prostytutki z tv,
technicznie uprzywilejowane,a niemające większego pojęcia o matematyce,
"robiące" tylko wstrętyużytkownikom forum,przynajmniej z tegoż forum,to
możesz liczyć na częściową amnestię