matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ważne!!!!!!!!!
ewelina:
ważne
jeżeli mam (ln2)' to ta pochodna bo ln2=0 jest równa zero i nie podstawiamy do wzoru na (lnx)'=
1
x
tak
czy sie myle
18 lut 22:56
ICSP:
= 0 Nie podstawiamy. ln2 jest normalną liczbą a nie niewiadomą.
18 lut 23:00