matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Heksula:
Pomóżcie... Jeżeli α i β są kątami ostrymi trójkąta prostokątnego oblicz wartośc wyrażenia [6 cosα − 2 sinβ]/ 5 sinβ
18 lut 22:21
Eta:
cosα=sinβ
6sinβ−2sinβ
4
W=
=
5sinβ
5
18 lut 22:24
Heksula:
łał, wielkie dzięki
18 lut 22:27