matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie trygonometryczne
agnieszka:
Pomozecie rozwiązać
2tgxcosx + 1= 2cosx + tgx
18 lut 21:00
alb:
2tgxcox−tgx=2cosx−1 tgx(2cosx−1)−(2cosx−1)=0 (tgx−1)(2cosx−1)=0
18 lut 21:14