kombinatoryka
Kipic: Prosze o pomoc w zrozumieniu skad sie to biezre :
jakim cudem z (n+2)! bierze sie n!(n+1)(n+2) patrzylem na wzory ale nie rozumiem prosze o pomoc
18 lut 20:16
Janek191:
n ! = 1*2 * 3 * ....* (n − 1)*n
więc
n ! *( n + 1)*( n + 2) = [ 1*2*3* ... * ( n −1)*n ] * ( n +1)*( n + 2) = ( n + 2) !
18 lut 20:19
Ajtek:
Definicje silni znasz?
18 lut 20:19
Tad:
np ... 7!=6!*7
18 lut 20:20
MQ: (n+2)!=1*2*......*n*(n+1)*(n+2)=[1*2*......*n]*(n+1)*(n+2)=n!*(n+1)*(n+2)
18 lut 20:20
Kipic: dzieki teraz juz zajarzylem
18 lut 20:37