matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag
ania:
dany jest okrag o srodku O i promieniu r. oblicz pole powierzchni zakreskowanej figury, jesli 0<α<π/2
18 lut 20:13
irena_1:
1
1
2α−sin2α
P=U{2α}{2π)*πr
2
−
r
2
sin2α=α r
2
−
r
2
sin2α=
r
2
2
2
2
18 lut 21:22
irena_1:
2α
1
2α−sin2α
P=
*π r
2
−
r
2
sin2α=
r
2
2π
2
2
Poprawiłam zapis
18 lut 21:23