matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całkę przez podstawianie
Honn:
obliczyc całkę przez podstawianie ∫x
√
2−x
dx
18 lut 17:52
Mila:
[2−x=t ; x=2−t; dx=−dt] −∫(2−t)*t
1/2
dt=−∫(2t
1/2
−t
3/2
)dt dalej z wzorów licz
18 lut 18:25
Honn:
dzieki
18 lut 18:55
Mila:
18 lut 19:31