miara kąta między tworzącą a płaszczyzną stożka
Bezem: Powierzchnia boczna stozka po rozwinieciu na płaszczyźnie jest połkolem. Wynika stad ze miara
kata α miedzy tworzaca stozka a płaszczyzna podstawy spelnia warunek
A. α=30 stopni
B. α= 45 stopni
C.α=60 stopni
D.30 stopni<α<45 stopni
18 lut 17:34
Bezem: Z góry dziękuję za pomoc
18 lut 17:41
Beti:

| | 1 | |
2πr = |
| *2πl2r = l −−> przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym −−> |
| | 2 | |
α = 60o
18 lut 17:56
dero2005:

r =
l2
α = 60
o
18 lut 17:57
Bezem: Dziękuję bardzo!
18 lut 18:04