funkcje
misiek: mam pytanie: kiedy mówimy że zachodzi tożsamość?
mam wyznaczyć dziedzine:
x2 + 1 = 0
x2 = −1
w rozwiazaniach pisze ze jest to tożsamość. Dlaczego?
jest tez inny przyklad:
x2−9=0
i wynik jest D∊R\(3;−3) dlaczego taki wynik?
18 lut 16:22
MQ: Ad 1)
Raczej nie tożsamość lecz sprzeczność.
18 lut 16:27
asdf: misiek, to chyba nie jest cała treść zadania ja piszesz:
x2 − 9 = 0
D e R / {−3;3}
18 lut 16:33
misiek: mam podac dziedzine i miejsce zerowe funkcji
18 lut 16:34
asdf: to jest cala funkcja?...a z resztą − nie będę sie domyślać o co chodzi w zadaniu − cześć.
18 lut 16:37
18 lut 16:39