matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometryczny
marcik:
o ciagu geometrycznym wiadomo ze S5=11 oraz a1=1 iloraz tego ciagu
18 lut 16:22
Trivial:
1−q
5
= 11
1−q
18 lut 16:26
asdf:
1 − q
n
S
n
= a
1
*
, wstaw odpowiednie liczby, podziel przez 1 − q, skroc co sie da i
1 − q
masz wynik
18 lut 16:29