matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
grzegorz:
prosta całka...
1
∫
dx
√
25−x
2
proszę o pomoc, bo pomysłów brak...
18 lut 15:59
Mila:
[x=5t ; dx=5dt}
5dt
dt
x
∫
dt=∫
=arcsint=arcsin
+C
√
25−25t
2
√
1−t
2
5
18 lut 16:20
grzegorz:
wielkie dzięki
18 lut 16:23
Mila:
18 lut 16:28