matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układy równań
Agula:
Ukłądy równań 1. −6x+5y=11 7x−4y=−22 2. x −y−3=0 y+x−5=0 3. x+2y x−2y 7−2y −−−−−−−−− − −−−−−− − −−−−−−− = 1−x 4 2 3 3x−2y=8 4. x/3 −y/6 =x−2/2 x−6y/3 − x−4y/4 =1/2
18 lut 15:03