18 lut 14:07
huehuehue: | | 2x2+1 | | 2x2 | | dx | |
∫ |
| dx=∫ |
| dx+∫ |
| =... |
| | x3−x2 | | x2(x−1) | | x2(x−1) | |
18 lut 14:16
Artur_z_miasta_Neptuna:
x3 − x2 = x2(x−1)
rozkład na ułamki proste
18 lut 14:16
Marek: a co z całką
jakaś podpowiedź ?
18 lut 14:20
huehuehue: | 1 | | Ax+B | | C | |
| = |
| + |
| |
| x2(x−1) | | x2 | | x−1 | |
18 lut 14:22
Marek: wychodzi A=−1, B = −1, C =1
i jak to podstawiam to wychodzi mi zły wynik
18 lut 14:32
huehuehue: jaki masz wynik ?
18 lut 14:46
Jack:
| | 1 | | A | | B | | C | |
złe rozłożenie na ułamki proste... |
| = |
| + |
| + |
| |
| | x2(x−1) | | x | | x2 | | x−1 | |
18 lut 15:08