NARYSUJ FUCKCJE !!!!!!!!!!!
krzysiek : niewiem jak narysowac modół wiec gdy bedzie napisane moduł to znaczy ze dana liczba lub cyfra
jest w module
y=moduł x
y=modul x teraz niema modulu i +1
y=modul x+1 teraz niema modulu i +1
Dzieki za pomoc a i jak mozecie to powiecie mi gdzie sa moduly albo jak je rysowac
1 sie 14:12
Bogdan:
Dzień dobry.
y = |x|,
y = |x| + 1,
y = |x + 1| + 1
Symbol pionowej kreski jest wywoływany klawiszem z klawiatury, na mojej klawiaturze znajduje
się na klawiszu z ukośnikiem \ , trzeba użyć dodatkowo klawisza Shift.
1 sie 15:03
Bogdan:

a. y = |x| (niebieski wykres),
b. y = |x| + 1 (zielony wykres),
c. y = |x − 4| − 1 (czerwony wykres),
d. y = − |x + 2| + 1 (różowy wykres).
Spróbuj teraz sam narysować wykres; y = |x + 1| + 1.
1 sie 15:12
2 sie 20:35