matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi ;/
Chris:
1
Do której potęgi należy podnieść
, aby otrzymać 2
1
1
1
?
8
18 lut 12:46
natka:
natalia
18 lut 12:47
Beti:
czyli:
1
= 2
−3
8
(2
−3
)
x
= 2
111
2
−3x
= 2
111
−3x = 111 /: (−3)
x = −37
18 lut 13:14