matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Która z liczb jest dodatnia?
trey:
Która z podanych liczb jest dodatnia: A. −
3
√
(−4)
2
B. −
7
√
(−1)
9
C. 1,3
3
√
−17
−
√
5
D.
−
5
√
−7
18 lut 11:59
irena_1:
Dodatnią jest liczba B −
7
√
(−1)
9
=−
7
√
−1
=−(−1)=1>0
18 lut 12:05
trey:
Dziękuję
18 lut 12:09