Naszkicuj wykresy funkcji
wajdzik: Naszkicuj wykresy funkcji
b) y=2x/−x−3
Należy to przekształcić lecz nie wiem w jaki sposób.
Tak jak tutaj przekształcam
y=3x+4/x+2 = 3(x+2)−2/x+2
y=2/x−3 y=2/x
Jak mam przekształcić w swoim przykładzie?

Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam
18 lut 11:56
wajdzik: Takie samo pytanie do przykładu c) y=x/3x+1, jak to zrobić?
18 lut 12:18
wajdzik:
18 lut 12:30
wajdzik:
18 lut 12:36
wajdzik:
18 lut 12:46
wajdzik:
18 lut 12:46
wajdzik:
18 lut 12:52
Dominik: umiesz dzielic wielomiany?
18 lut 12:57
wajdzik: Tak, umiem.

Ale nie za bardzo wiem jak zrobić to w tym przykładzie.
18 lut 13:02
wajdzik:
18 lut 13:07