matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ostrosłup Romb
Persynifikator:
Podstawa ostrosłupa ABCDS jest romb ABCD o boku długości 4. Kąt ABC rombu ma miare 120
0
oraz |AS|=|CS|=10 i |BS|=|DS|. Oblicz sinus kata nachylenia krawedzi BS do plaszczyzny podstawy ostrosłupa.
18 lut 11:42