matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
monia41:
liczba2 log
1
/3 9 jest rowna
18 lut 11:23
krystek:
1
=log
1
3
9
2
=x ⇒(
)
x
=9
2
3
18 lut 11:38
aneta:
log4[log36(log√2 8)]
14 lis 20:46
Janek191:
1
1
log
4
[ log
36
( log
√
2
8} ]= log
4
[ log
36
6] = log
4
[
] = −
2
2
bo log
√
2
8 = 6, gdyż (
√
2
)
6
= 2
3
= 8
1
log
36
6 =
, gdyż 36
1
2
=
√
36
= 6
2
1
1
1
log
4
= −
, gdyż 4
−
1
2
= (
)
1
2
=
√
1
4
=
1
2
2
2
4
14 lis 22:38