matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
magda:
π
Dla jakich wartości α∊ <0,
) liczby:
2
sin
2
α, cosα, tgα w podanej kolejności tworzą ciąg geometryczny ?
17 lut 23:22
Eta:
z def, ciągu geometrycznego: cos
2
α= sin
2
α*tgα , dla cosα≠0 czyli dla α≠k*π ,k€C cos
3
α= sin
3
α cos
3
α−sin
3
α=0 (cosα−sinα)(cos
2
α+cosα*sinα+sin
2
α)=0
1
cosα= sinα v 1+
sin2α=0 ⇒ sin2α=−2−−− spraeczność
2
π
π
α=
€ <0,
)
4
2
17 lut 23:30
magda:
dobrze miałam
dzięki wielkie
17 lut 23:31
Mila:
π
cos
2
α=sin
2
α*tgα i α∊<0;
2
sinα
cos
2
α=sin
2
α*
cosα
cos
3
α=sin
3
α cosα=sinα
π
α=
4
spr.
π
√
2
sin
=
4
2
17 lut 23:37
Eta:
17 lut 23:40