Prawdopodobieństwo warunkowe
Lizzie: | | 3 | | 1 | |
oblicz P(B\A) jeśli wiadomo że P(A)= |
| , P(A∩B`)= |
| |
| | 4 | | 2 | |
17 lut 21:07
sushi_ gg6397228:
A∩B'= A\B
narysuj sobie dwa przecinajace zbiory i zaznacz co masz
potem policz A∩B
17 lut 21:13
Lizzie: nie wiem jak.
17 lut 21:16
Dominik: P(A∩B) = P(A) − P(A\B)
sushi, do tego doszedlem sam, a co dalej?
17 lut 21:18
sushi_ gg6397228:
17 lut 21:20
Lizzie: | | P(B∩A) | | 1 | |
iteraz wystarczy podstawic do tego wzoru P(B\A)= |
|  ? tak i wychodzi |
| |
| | P(A) | | 3 | |
17 lut 21:25
sushi_ gg6397228:
ile wynosi kolor szary, ile wynosi kolor zielony ?
17 lut 21:27
sushi_ gg6397228:
tak długo liczysz moje kropki
17 lut 21:43