Funkcja kwadratowa
mateusz: podaj liczbę rozwiązań w zależności od parametru a
(a+1)x2+(a+2)x+1=0
17 lut 21:03
sushi_ gg6397228:
jakie zaproponujesz warianty?
17 lut 21:06
krystek: a=1 to 3x+1=0 1 rozwiązanie oraz gdy a≠0 i Δ=0 tez 1 rozwiązanie
a≠1 i Δ>0 2 rozwiazana
a≠1 i Δ<0 brak
17 lut 21:07
mateusz: odpowiedzi są następujące
1 rozwiązanie dla a ∊{−1,0} x0=−1
2 rozwiązania dla a∊R\{−1,0} x1=−1 x2=−1a+1
17 lut 21:14
krystek: źle zapisałm , ale wiadomo ,że a=−1 to 1 rozw i 1x+1=0
a≠−1....
a≠−1.....
17 lut 21:18