matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
dominika :
Czy najbliższą liczbą naturalną większa od
3
√
100
jest liczba 5 ? Odpowiedź uzasadnij
17 lut 19:54
dominika :
?
17 lut 19:56
Eta:
4
3
= 4*4*4= 64 5
3
= 5*5*5=125
3
√
64
<
3
√
100
<
3
√
125
4<
3
√
100
<5
17 lut 19:56