matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ratunku!!
SZKOŁA:
1
kąt α jest ostry cosα=
. oblicz wartość wyrażeniaU{6+tg
2
α}
5
17 lut 19:35
SZKOŁA:
6+tg
2
α
oblicz wartość wyrażenia
2
to tak tam powinno być
17 lut 19:36
sushi_ gg6397228:
z jedynki trygonometrycznej wylicz "sinus α" a potem reszta sie policzy
17 lut 19:45
Nati:
cosα=
1
5
=
a
c
a=1x c=5x b
2
+ x
2
= 25x
2
b
2
= 24x
2
b= 2
√
6
x tgα =
b
a
=
2
√
6
x
x
= 2
√
6
6+tg
2
α
2
=
6+24
2
= 15
17 lut 19:52