tekstowe
szu: dwa samochody stoja na tej samej trasie wschod−zachod w odleglosci od siebie rownej 570 km.
kierowcy tych samochodow umowili sie telefonicznie na spotkanie. najpierw wyruszyl w droge
samochod jadacy z zachodu na wschod. godzine po nim wyruszyl drugi samochod. samochody
spotkaly sie gdy pierwszy jadacy z zachodu na wschod przejechal 350 km. okazalo sie ze
samochod jadacy ze wschodu jechal ze srednia predkoscia mniejsza o 15 km/h od sredniej
predkosci samochodu jadacego z zachodu. oblicz srednia predkosc kazdego samochodu liczona od
chwili wyjazdu do momentu spotkania.
17 lut 18:36
szu: s=570−350
s=v*t
s=(v−15)(t+1)
17 lut 18:53
szu: ktos pomoze?
17 lut 19:08