Pięciokąt - proszę o pomoc
Szybki: Oblicz pole pięciokąta ABCDE , którego wierzchołki mają współrzędne A = (− 3,3), B = (1,− 3), C
= (4,1), D = (3,5), E = (1,1) .
17 lut 18:18
sushi_ gg6397228:
rysunek zrobiony?
17 lut 18:20
Szybki: Nie, trzeba samemu narysować
17 lut 18:22
sushi_ gg6397228:
zadalem pytanie czy zrobiles rysunek do zadania
17 lut 18:22
Szybki: Zrobiłem.
17 lut 18:24
sushi_ gg6397228:
podziel sobie na 3 trojkaty,( AEB, WBC, WCD) i policz pola ( policz po kratkach wysokosci i
podstawy)
17 lut 18:28
Szybki: A jest jakiś inny sposób oprócz tego? Łatwiejszy?
17 lut 18:32
sushi_ gg6397228:
ten jest najlatwieszy
inny do masz np przez calki
albo dorysowanie trojkatow prostokatnych i potem od pola prostokata odjac dorysowane trojkaty
17 lut 18:37
Szybki: Skąd wziąłeś punkt W?
17 lut 18:41
sushi_ gg6397228:
W=E
17 lut 18:44