matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat
Ewelina:
W trojkacie ABC AD+1,2 BD = 7,5 Ile ma odcinek CD? rozowa kropka − B Pomaranczowa D Niebieska A zielona C nwm jak wstawiac literki wiec niech bd kropki xDD CDB i ACB to katy proste xD
17 lut 17:59
Ewelina:
AD=1,2*
17 lut 18:00
Deska:
1,2:CD=CD:7,5 9=CD
2
CD=
√
9
CD=3
17 lut 18:02