Geometria analityczna
norbi: Punkt P nalezy do okregu o rownaniu (x+5)2+(y−1)2=17. Napisz rownanie stycznej do okregu w
punkcie P, wiedzac, ze pierwsza wspolrzedna punktu P jest rowna −1, a druga wspolrzedna tego
punktu jest liczba dodatnia.
17 lut 17:30
sushi_ gg6397228:
podstaw pod" x" i wylicz "y"
17 lut 17:45
norbi: y=0 albo y=2 a pozniej podstawic pod (Xp+5)(x+5)+(Yp−1)(y−1)=0?
17 lut 17:50
sushi_ gg6397228:
w tresci zadania podali, ktore ma być "y"
dlaczego rownanie =0 a nie 17? ( na styczna do okregu)
17 lut 17:52
norbi: a rzeczywiscie, juz wszystko wiem, dzieki
17 lut 17:55
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
17 lut 17:56